Hvad er forskellen på bingo og banko?

Forskel på bingo og banko
Del

Er du en af dem, som af og til kommer til at forveksle bingo med banko? Eller er du en af dem, som faktisk ikke kender til forskellen? Så er du kommet til det rette sted. Onkel Bernie vil i dette indlæg forklare dig, hvilken forskel på bingo og banko.

Der er en lille, men ikke helt ubetydelig forskel på bingo og banko, og du kan læse alt om det i indlægget her.

Den lille forskel på bingo og banko er, at banko spille med 90 numre, hvor bingo spilles med 75. Derudover har de fleste bankoplader kun 3 rækker, med 5 tal i hver.

På trods af bingopladernes og bankopladernes varierende udseende og antal felter, så trækkes numrene i henholdvis bingo og banko altid til 75 og 90.

Hvad er bingo?

Bingo er det mest almindelige spil, når vi taler om online bingo.

Man spiller bingo med 75 numre, hvor hver spiller får en plade med 25 påtrykte numre, arrangeret i fem rækker, med fem numre i hver. Oftest finder du over hver kolonne bogstaverne B-I-N-G-O,

Første kolonne på din bingoplade er arrangeret med tallene 1-15, anden kolonne 16-30 og så fremdeles. I traditionel bingo, bliver tallene råbt ud med det bogstav, som står over dem. Dette kunne eksempelvis være “B-15”.

Hvad er banko?

Banko derimod, er det spil, som oftest spilles til julebanko i din lokale sportsklub eller forening. Her er der oftest ænder, købmandskurve eller andre godter på højkant.

Banko spilles som nævnt med 90 numre, dog er der kun 15 numre på hver plade. Bankopladen er arrangeret med tre rækker og hele ni kolonner, derfor kan du nok regne dig frem til, at der ikke er tal i hvert enkelte felt.

Det er ligeledes i banko, at du finder udtryk som “Gamle Ole” og andre humoristiske navne, som erstatter forskellige tal i spillet. Dette er alt samme med til at gøre banko mere hyggeligt og dansk.

Forskel på bingo og banko

Først og fremmest spilles banko med 90 tal i “rumlen”, mens bingo spilles med 75 numre. Hertil kommer udtryk som “Gamle Ole” og andre ord hjemme i banko.

Når der råbes “Gamle Ole”, så er der ikke tale om osten, tværtimod, så refereres der til nummer 90.

Hvis du nogensinde har været i forsamlingshus eller i en hal rundt omkring i Danmark, så vil det oftest være banko, der spilles, på trods af at mange af spillerne råber “Bingo”, i takt med, at deres rækker og plader bliver fyldt.

Der er i årenes løb sket en sammenblanding af bingo og banko, og det mest udbredte ord herhjemme er “Bingo”. Men vi danskere har en forkærlighed for ham “Gamle Ole”, hvorfor vi oftest spiller med 90 tal i Danmark og derved spiller banko, langt oftere end vi spiller bingo.

Ligheder mellem bingo og banko

Uanset om du spiller bingo eller banko, så gælder det om at du skal udfylde dine felter og ramme dine tal. Typisk vil begge spil indeholde en eller anden form for præmie når du rammer dine rækker og når du får pladen fuld.

Hvis du virkelig har heldet med dig, så kan du måske også få fingrene i en sidegevinst, men dette er op til det enkelte spil.

Spiller man bingo eller banko online?

Hvis du ikke vil ned i den lokale bingohal og stadig er lidt undrende over, om man spiller bingo eller banko online, så kommer her en ganske kort forklaring.

Typisk spiller man bingo online, MEN, der findes selvfølgelig også flere bankospil på nettet. En af årsagerne til at Bernie sværger til bingo er, at spillene afvikles hurtigere, hvorfor jeg kan nå flere spil på én aften.

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med bingo online, så bør du tage et kig på Maria Bingo* som er en af Danmarks førende bingosider.

Bingo Bernie
Bingo Bernie

Mit navn er Bernie og det hér er min guide til bingo online. Jeg har været bingospiller siden 1985. Jeg elsker at spille online bingo og vinde flotte præmier.

Seneste artikler

Bedste Bingosider i Danmark

Maria Casino Logo

Indbetal 100 kr. og få 100 kr.

Reklame | 18+ | T&C gælder

Unibet Logo

Indbetal 500 kr. og få 500 kr.

Reklame | 18+ | T&C gælder

BingoSjov Logo

100 kr. og få 100 gratis chancer

Reklame | 18+ | T&C gælder

SpilNu Logo

100 kr. og få 100 gratis chancer

Reklame | 18+ | T&C gælder